Vrijwilligers Centrale Arnhem

Vrijwilligerscentrale Arnhem (VWC) stimuleert en faciliteert op diverse manieren de betrokkenheid van alle Arnhemmers bij deze energieke Gelderse stad.

In 2011 lanceerde Cowpunks eerder al de eerste website van VWC (toen nog Vrijwillige Inzet Arnhem). Anno 2015 was deze aan een flinke make over toe en zodoende is dit onze tweede website voor deze mooie club.

De website van Vrijwilligerscentrale Arnhem heeft verschillende doelen, de belangrijkste zijn:

  • Vrijwilligers informeren over en ondersteunen in het vinden van vrijwilligerswerk.
  • Organisaties informeren over vrijwilligerswerk en ondersteunen het aanbieden van vrijwilligerswerk én in het vinden van vrijwilligers.
  • Deskundigheidsbevordering voor Arnhemse vrijwilligers door middel van trainingen, workshops en themabijeenkomsten.
  • Presentatiemiddel voor VWC medewerkers tijdens een gesprek met een vrijwilliger of een organisatie. 

Belangrijk onderdeel van de website is de uitgebreide vacaturebank waarin Arnhemmers kunnen zoeken naar voor hun passend vrijwilligerswerk (denk aan collecteren, koffie schenken, een wandeling maken, etc.).

Aanvullend op de vacaturebanks is er de talentenbank. Deze is bedoeld voor een specifieker vrijwilligersaanbod op het gebied van projectondersteuning, het helpen opzetten van activiteiten voor specifieke doelgroepen, het op poten zetten van een goede PR campagne, maar ook om talent als schminker, acrobaat, financieel expert of organisatiedeskundige in te zetten bij een vrijwilligersorganisatie. 

http://vrijwilligerscentralearnhem.nl

Vrijwilligers Centrale Arnhem+