Werkwijze

Cowpunks heeft al jaren ervaring in de ontwikkeling van aantrekkelijke en functionele websites. We werken volgens een beproefd stappenplan, waarbij wij de techniek en het ontwerp tot in detail verzorgen en u steeds de regie houdt. Het resultaat is een volledig functionele website die eenvoudig te beheren is dankzij het bijzonder gebruiksvriendelijke Redspot CMS.

Stap 1. Inventarisatie van uw doel

De eerste stap is het inventariseren van uw doelstelling voor de website. Voor wie is de website bedoeld? Welke boodschap wilt u communiceren? Wat moet de sfeer en uitstraling worden? Welke functionaliteiten wilt u? Uw antwoorden op deze en meer vragen vormen het startpunt van de website.

Stap 2. Opstellen van het functioneel ontwerp

Dan volgt het opstellen van het functioneel ontwerp (FO). In het FO zijn alle wensen en eisen voor tot de functionaliteiten van de website vastgelegd. Dit FO vertalen we naar een draadmodel waarin alle relaties, onderdelen en functionaliteiten schematisch worden ingetekend. Deze draadmodellen geven exact de functionaliteiten van een pagina weer zonder de vormgeving.

Stap 3. Ontwikkelen van het grafisch ontwerp

Na het vastleggen van alle functionaliteiten wordt er een grafisch ontwerp gemaakt. Dat start met een schets van de homepage en een vervolgpagina, precies volgens uw wensen. Na goedkeuring van deze pagina’s vertalen we het ontwerp door naar de andere pagina’s.

Stap 4. Omzetten naar (x)HTML(5) / CSS(3)

In deze stap wordt het grafisch ontwerp omgezet naar HTML pagina’s. De ontwikkeling van de HTML gebeurt volledig volgens de geldende W3C standaarden. Bovendien is de HTML geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Stap 5. Implementatie van het Content Management Systeem (CMS)

De laatste technische stap is de koppeling van de HTML aan het in eigen beheer ontwikkelde Content Management Systeem, Redspot. De gewenste modules worden gekoppeld aan HTML- templates die weergegeven kunnen worden in een browser. Eventuele maatwerkonderdelen worden ook in deze fase geïmplementeerd. De site kan nu volledig vanuit het Redspot CMS worden gevuld met content en de interactieve componenten zijn actief.

Stap 6. Vullen van de content

Nu het Redspot CMS is gekoppeld, wordt de site gevuld met woord en beeld. Dit kan Cowpunks voor u doen of u doet het zelf. Redspot is bijzonder gebruiksvriendelijk: u kunt eenvoudig en snel teksten verversen, beelden toevoegen, nieuwe pagina’s aanmaken en deze vullen met content. U ontvangt ook een heldere handleiding voor Redspot.

Stap 7. Uw site online

Als de pagina’s gevuld zijn, brengen we de site online onder de door u gekozen domeinnaam. Vanaf dit moment is uw site voor iedereen bereikbaar en zal de site worden opgenomen in de verschillende zoekmachines.