Hoezo Cowpunks?

Cowpunks is geen doorsnee bedrijf. We zijn professioneel, maar durven ook buiten de gebaande paden te treden. We zijn creatief, maar stellen creativiteit in dienst van resultaat. We beheersen de laatste techniek, maar weten dat dat slechts het middel is. We zijn conceptmatig sterk, maar ook niet te beroerd om snelle ad hoc-acties uit te voeren. Elke opdracht benaderen we vanuit de marketinggedachte: welke middelen zetten we in om maximaal effect te genereren.

Als je anders dan anders bent, wil je voor je onderneming ook geen middle of the road-naam. Dat eigenwijze, brutale, beetje rebelse; dat moet ook uit de bedrijfsnaam spreken. Er hangt een litho in ons pand van Herman Brood getiteld Cowpunks.  Het is een eerbetoon van Herman Brood aan Hank Williams, de legendarische country- en blueszanger die niet bang was af te wijken van de traditie. Het is niet voor niets dat Brood bewondering had voor Williams: beiden vertegenwoordigen een manier van leven en optreden die buiten de gebaande paden gaat. Ongepolijst, karakteristiek, opvallend, maar tegelijkertijd ongelofelijk effectief en succesvol. Een betere naam dan Cowpunks konden we eigenlijk niet bedenken.

Hoezo Anders?

Er zijn webbouwers die een technisch perfecte site in elkaar kunnen zetten. Marketingbureaus die succesvolle DM-campagnes ontwikkelen, IT-bedrijven met een neus voor effectieve applicaties en vormgevers die hun opdrachtgevers laten stralen. Maar er zijn maar weinig bedrijven die deze vier disciplines weten te bundelen.
Bij Cowpunks zitten die vier disciplines in de genen. Cowpunks is in 2008 ontstaan als samenwerkingsverband van drie ondernemers in online communicatie, marketing, IT en vormgeving: Ton Buurman, Léon Collaris, Sjoerd Rutten.

We combineren vorm en effect, techniek en functionaliteit, content en conversie. Alles in dienst van de organisatiedoelstellingen van de opdrachtgever. Die aanpak werkt. Cowpunks is toonaangevend in Oost-Nederland als online marketing- en webbureau.

En omdat de naam Cowpunks alles met muziek te maken heeft kan je hieronder de Cowpunks playlist op Spotify beluisteren...